Een hard seltzer is een populair drankje afkomstig uit Amerika. Momenteel veroveren de seltzers de wereld en is het nu de beurt aan Nederland! Maar wat is een Hard Seltzer precies?

Drink verantwoord Hard Seltzer

Wat is Hard Seltzer?

Het is een drankje met een laag alcoholgehalte, die koolzuurhoudend water bevat met een toevoeging van fruitsmaak. Het alcoholpercentage is ongeveer 5% en de calorie-inhoud is relatief laag, in vergelijking met de bier en wijn die men gewend is.

Hoe wordt een Hard Seltzer gemaakt?

In Amerika wordt de alcohol van het drankje meestal gemaakt door het fermenteren van rietsuiker maar wordt soms ook gemoute gerst gebruikt. In Nederland worden de drankjes voornamelijk gemaakt van neutrale alcohol (ethanol), ofwel fruitfermentatie. Om het drankje op smaak te brengen gebruiken de meeste merken fruitaroma’s, sommige drankjes bevatten biologische ingrediënten als smaakmakers.

Hoe wordt hard seltzer gemaakt

Wat zijn de voordelen van Hard Seltzer?

Een gezondere levensstijl wordt steeds belangrijker gevonden en komen Hard Seltzers hier tegemoet aan de trend gezonder te consumeren. Natuurlijk moeten we vermelden dat alcohol schadelijk kan zijn voor het lichaam en dat het altijd verantwoord gedronken moet worden.
18+

De voordelen:

  • Weinig calorieën
  • Geen koolhydraten
  • Geen gluten
  • Verfrissend
  • Verantwoorder alternatief

Wat zijn de nadelen?

Je kan natuurlijk beter een glas melk nemen, maar geen goed verhaal begint met een glas melk ;)! Het drankje bevat geen suiker, dus voor sommige mensen zal het drankje niet zoet genoeg zijn.

Waar kan je het kopen?

Steeds vaker zie je het op de menukaart staan, of in de schappen van de supermarkt. Wij van SamSam maken het extra gemakkelijk en kun je direct via onze website een doos bestellen, deze wordt de dag erna geleverd (behalve op zondag)! Ons drankje bevat maar 69 calorieën en is gemaakt van natuurlijke en biologische ingrediënten. Wil je meer lezen over onze producten bekijk dan onze product pagina.

Bestel nu!